Innovasie Jam? Moenie bang wees vir konsekwente bestuur nie!

Verkeersopeenhopings beteken spanning en die dood vir maatskappye. Dit dreig elke keer as niks voorafgaan nie: die digitale transformasie is maar halfhartig en nuwe projekte en produkte word huiwerig begin. So jy sit vas in die berugte innovasie-stagnasie.

Daar is baie redes hiervoor: omdat baie ondernemings bloot nie ‘n strategiese reaksie het op die dikwels hoogs digitale fase van verandering nie. Of omdat daar eenvoudig geen kultuur van innovasie in die onderneming is nie en die middelbestuur die proses vertraag, omdat dit vrees vir sy eie doelwitte en hulpbronne – byvoorbeeld as veral kreatiewe en doeltreffende werknemers tydelik gesluit word. Daarbenewens diagnoseer ons dikwels dat die werklike ideeskeppers nie meer betrokke is nie en dat die interne vermenigvuldigers te laat is. Eufories geïnisieerde innovasieprosesse word so vinnig tot stilstand gebring.

Kommunikeerders as deel van die hele innoveringspan

Die kommunikeerders speel hier ‘n sleutelrol. Hulle moet die innoverende gees van die onderneming geloofwaardig aan die buitekant en binne kommunikeer om aan die een kant ‘n ooreenstemmende reputasie op te bou en andersyds die basis te skep vir ‘n innoveringsvriendelike klimaat in die onderneming self. Dit is dus reeds in die aanloop om ‘n professionele interdissiplinêre dialoog te bestuur – soos navorsing, nuwe ondernemings of die groot potensiaal. Professionele kommunikasie is nodig om bestaande hindernisse binne die onderneming te oorkom en interaksie tussen individuele departemente te bewerkstellig. En natuurlik gaan dit ook daaroor om die topbestuur dienooreenkomstig in die eksterne aanbieding te plaas. Daarom moet kommunikeerders van die begin af deel wees van die hele innoveringspan.

vertoning

Die kommunikasie-afdeling moet innovasie uitleef

Maar om so ‘n rol op ‘n geloofwaardige manier te vergestalt, moet die kommunikasie-afdeling sy eie innovasie uitleef – en sodoende bestaande interne prosesse, boodskappe, kanale en meganismes stelselmatig bevraagteken en die digitale transformasie bevorder. In teorie werk dit redelik goed: op podiums en in die handelspers bespreek ons ​​gereeld die geleenthede wat AI in ‘n datastrewe wêreld skep. Maar die werklikheid in die kommunikasie-afdelings bied ‘n heel ander prentjie: die gunstige digitale toekoms is ver van ‘n breë front af.

Hierdie gaping is nou onthul deur ‘n opname wat ons in samewerking met die Macromedia-universiteit onderneem het met 155 kommunikasiebestuurders. Byvoorbeeld, slegs 15 persent van die respondente is tans betrokke by die ontwikkeling van AI-toepassings in hul onderneming. In gemengde werklikheidstoepassings is dit so laag as 12 persent. ‘N Absolute minderheid wat eintlik met die spelwisselaars in die bedryf te make het.

Meer oor: Gedeelde leierskap – sterk saam

Gaping tussen die opsporing en implementering van nuwe tegnologieë

Die tyd druk, so jy sal moet bedoel. Daar word egter amper niks gevoel in die alledaagse werkslewe nie. Na die mening van die ondervra deur ons draai kommunikasiebestuurder eers oor ses jaar, die gety. Byvoorbeeld, 44 persent sê dat die meeste van die inhoud outomaties teen 2025 outomaties geskep en aan die individuele belanghebbendes versprei sal word. 37 persent glo dat slegs van toe af virtuele, uitgebreide en gemengde werklikheid nuwe vorme van storievertelling moontlik sal maak. En die gebruik van virtuele assistente in die verpersoonlikte benadering van aandeelhouers vir 38 persent – en dus die relatiewe meerderheid – slegs ‘n mediumtermyn-uitgifte.

Dit is noodlottig, want die toekoms het reeds sy weg in die praktyk gevind: Motorvervaardigers soos Lexus gebruik gemengde werklikheid-bril vir virtuele perskonferensies, BMW gebruik byvoorbeeld reeds sy inhoudsbemarkingsagentskap TERRITORY op ‘n algoritme-gebaseerde onderwerpvinding en outomatiese kopieskryf is al lank in die praktyk bewys. Die verskeidenheid kommunikasie-opsies en kanale het vermenigvuldig met digitalisering. Om hulle te verwaarloos of selfs te ignoreer, veral in innovasieprojekte en die transformasie van ondernemings, sou ‘n verwoestende teken wees – intern en ekstern. Omdat dit bloot sou onthul dat dit nie die moed, die vertroue en die bereidwilligheid het om homself te verander nie.

Kommunikeerders is nie net professionele metgeselle van die hele proses van transformasie nie, maar ook hul makers. In die eerste stap sou daar dus baie gewerk word om die tydsgaping tussen die erkenning van nuwe tegnologieë en die praktiese implementering daarvan so gou as suksesvol te maak.

Meer oor: Deur entoesiasme vir die sukses van die onderneming

Silke Bonarius is ‘n skoolhoof by die spesialis vir digitale strategie The Nunatak Group.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui