Werknemers is dit die moeite werd

Die aantal sleutelwoorde is groot vir digitale innovasies. Klante-ervaring, digitale werkplekke, Internet of Things, digitale bemarking – die lys kan amper na wense voortgesit word. Dit is goed dat die bespreking in Duitsland gekom het. Minder goed, dit is gereedskapgesentreerd.

Eenvoudig gestel, almal praat oor die nuwe boor en ‘n paar oor die gat in die muur – maar die vakman word skaars genoem. Sonder ‘n gemotiveerde en bekwame arbeidsmag sal dit in die toekoms nie genoeg wees vir volhoubare ekonomiese sukses in die ondernemings nie.

Die leuse van die uur moet wees: ‘Man AND Machine’ – dit is reeds duidelik bewys deur ‘n studie deur Avanade in 2017. Werknemers speel dus steeds ‘n sleutelrol en moet ten volle vertroud wees met die onderwerp.

Ondernemings moet hul werknemers digitaal bemagtig

Natuurlik sal die rolle en aktiwiteite in hierdie kursus verander. Behalwe die grootliks ongegronde vrees vir minder werk, vereis dit die spanne verder. Dit beteken ook dat mense toenemend die behoefte aanvaar om hul eie gemaksone te verlaat. Stilstand sal in die toekoms baie meer dodelike gevolge hê as in die afgelope 20 of 30 jaar.

vertoning

Die vermoë om uitdagings wat by ons mense inherent is, te aanvaar en te bemeester, daarom moet ons nie bang wees nie. Daarom is dit belangrik om die positiewe aspekte van transformatiewe prosesse raak te sien: herhalende roetine-aktiwiteite sal minder word sodat daar meer ruimte is vir kreatiewe denke en goeie diens.

Vir ondernemings om die potensiaal van die ‘menslike en masjien’-konsep ten volle te kan benut, moet hulle hul werknemers egter digitaal moontlik maak. En hier ontbreek dit nog steeds duidelik.

Ook interessant: waarom die digitale simboliese politiek van die ou ekonomie sal misluk

Gevolge – maar wie?

Die marknavorsingsfirma Incisiv het ‘n verskeidenheid onderhoude gevoer met die Duitse, Britse, Amerikaanse en Franse kleinhandelaars op die vlak van besluitnemers as deel van ‘n kwalitatiewe studie deur Avanade. In die opname het dit skokkend duidelik geword dat 95 persent van die ondervraagde ondernemings ‘n te lae belegging in toepaslike tegnologieë en veranderingsbestuur gemaak het.

Terloops, die grootste hindernis was nie die IT-begroting nie, maar die onvermoë om ‘n meetbare opbrengs op belegging te lewer. Die ondervra steekproef bestaan ​​uit ‘n wye verskeidenheid besigheidstipes, van kruideniersware tot elektronika vir verbruikers tot gesondheids- en huishoudelike meubels van alle soorte, dus word alle vertikale ondernemings beïnvloed deur hierdie gebrek aan bemagtiging van werknemers.

Die vraag is opgesom in terme van wat dit beteken om moderne gereedskap en opleiding vir die werknemers in die winkels of hul vermoë te gebruik – aan die voorpunt, in direkte kontak met kliënte. Die resultaat gee rede om te dink: heeltemal 95 persent van die respondente kan in die kategorieë “volgelinge” of “laatkommers” geklassifiseer word.

Dit laat die vraag ontstaan: Wie moet eintlik gevolg word? En realisties moet aanvaar word dat die oorblywende skraal vyf persent nêrens die beste oplossing van die ras sal gevind het nie, wat kan dien as ‘n volwaardige rolmodel.

Waar dit presies haak

Die laatkommers doen baie inhaal om hul werknemers van oplossings vir samewerking en produktiwiteit te voorsien. Leiers het ‘n empiries bewese hoër waarskynlikheid van sukses, en die werknemers se tevredenheid is groter; dit betaal in ongeveer ‘n kwart laer fluktuasiekoers.

Hierdie toonaangewende ondernemings slaag daarin om mobiele toepassings aan hul spanne te lewer – geïntegreerde analise-vermoëns van hierdie toepassings voeg beduidende waarde vir gebruikers in hul betrokkenheidsaktiwiteite.

Die relevansie van hierdie aspekte word geïllustreer deur ‘n ander figuur: ‘n Kleinhandelsonderneming wat in die opnamejaar ongeveer $ 1 miljard se verkope gerapporteer het, het tot die gevolgtrekking gekom dat dit ‘n beduidende inkomsteverlies van $ 110 miljoen per jaar het. Die “Frontline Employee Experience” is dus direk deurslaggewend vir die gebruikerservaring.

Om slimmer te werk, meer te verkoop en beter diens moontlik te maak – hierdie drieklank klink nog te veel skaars in die meeste kleinhandelondernemings. Die paar leiers word gekenmerk deur ‘n bogemiddelde sukses met hierdie maatreëls: gedetailleerde inligting en bestellingsgeskiedenis van hul kliënte, deursigtige voorraad in die hele maatskappy vir optimale bestuur van pakhuise en maklike gebruikersvoorligting vir die aankoop en terugkeer van goedere.

As agterstande en volgelinge hier inhaal, kan hulle beduidende omsetwins behaal: ‘n Toename in klanttevredenheid met meer as ses persent is dus moontlik. Produktiwiteit kan met ongeveer vier persent toeneem – wat na ‘n klein bietjie klink, is volgens die opbrengste ‘n baie relevante getal.

Om werknemers te bemagtig is die moeite werd

Opsommenderwys, die potensiaal wat daaraan verbonde is om werknemers digitaal te bemagtig, demonstreer dat ondernemings deurgaans fokus op die bekendstelling van die regte gereedskap en opleiding vir hul spanne, wat die winsgewendheid met tot tien persent verhoog.

Op hierdie punt moet daar weereens onthou word aan die totale opbrengste in die handelsonderneming – so ‘n wins sou beslis op die een of ander balansstaat goed wees. Vir een ding is dit duidelik: om ‘n hand in die skoot te sit en te kla oor die almag van groot ondernemings, wat buitengewoon suksesvol is met aanlynhandel, sal geen positiewe verandering veroorsaak nie.

Die ondernemings moet self aktief raak. Dit beteken ook om nie op die perfekte rolmodel te wag nie, maar om iets te waag, te eksperimenteer, te leer. Onthou weereens ‘n noodsaaklike verandering in mentaliteit. Meer as ooit tevore is ondernemingsmoed nodig om digitalisering te waag.

Ook interessant: hiërargieë is goed – solank die baas ‘n diensverskaffer word

Oor die skrywer: Robert Gögele is hoofbestuurder by Avanade en verantwoordelik vir die sake-ontwikkeling van die onderneming in Duitsland, Oostenryk en Switserland. Boonop is die ontwikkeling van Avanade se strategiese alliansie met Accenture en Microsoft een van sy belangrikste verantwoordelikhede.

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui