‘Vroue moet meer doen’

Vroue in ‘n leierskapsposisie, veral in ‘n mans-gedomineerde bedryf, is skaars. Eva

Arh, ‘n boorling van Letland, maar sterk gewortel in Wene, is een daarvan. Die 28-jarige kies doelbewus vir die tegnologiebedryf. ‘N Paar hekkies later en met meer vertroue het sy in ‘n bedryf aangekom wat haar fassineer weens die vinnige ontwikkeling.

LEI: Vroue in die tegnologiebedryf is skaars – wat was u pad na die mans-gedomineerde bedryf?

Eva Arh: Ek het Internasionale Bestuur gestudeer en net voordat ek in ‘n bank begin het, het ek ‘n studiegenoot gekry wat in ‘n IoT-onderneming gewerk het. Hy het gesê dat hulle iemand nodig het vir finansiering en om beleggers te vind. Aangesien ek een van die min was wat pret gehad het met universiteitsfinansiering, het hy my gevra. Ek het gedink, hoekom nie? Ek kan later nog met ‘n bank begin as ek dit wil hê. ‘ Dus het ek my loopbaan as CFO by ‘n sagteware-onderneming begin, verlief geraak op tegnologie en sake-ontwikkeling en geleer hoe Angel Investment en waagkapitaal werk. Sedertdien het ek die verwikkelinge in die tegnologiewêreld gevolg en gefassineer deur dit.

vertoning

Na ‘n paar jaar aan die korporatiewe kant, waar ek betrokke was by finansies en korporatiewe ontwikkeling, was ek opgewonde oor die geleentheid om saam met Peter en Roman by Capital300 te werk om tegnologietalente in die DACH-gebied en in Sentraal- en Oos-Europa aan te leer. ondersteun en bou nuwe internasionale kampioene.

LEAD: Wat was die grootste hindernisse vir u?

Eva: Om eerlik te wees, dit was tot dusver ‘n wonderlike reis. Ek het die voorreg om in my loopbaan geen groot hindernisse teëgekom het nie. Ek het my egter in ontelbare situasies bevind waarin ek die respek van my eweknie in die eerste paar sekondes moes verdien, omdat die meeste nie aanvanklik verwag het om ‘n dieper gesprek met my te kon voer nie. Wat het my die oomblikke laat besef? Om op dieselfde manier behandel te word, moet vroue dikwels meer doen as mans.

LEAD:Wat is die voordele van vrouwees?

Eva: Dit is eintlik moeilik om dit te veralgemeen. Maar ek dink dat vroue anders dink en optree – ons is geneig om vooruit te dink en oor oorsaaklikheid te dink. As ons optree, wil ons seker maak dat soveel mense as moontlik in die oplossing of plan belangstel. Gemengde spanne is beslis die beste presteerders; hulle is meer holisties. Boonop het vroue in tegnologie beslis die voordeel dat hulle so min van hulle het. Daarom staan ​​vroue uit en kry meer aandag, wat dit vir hulle makliker maak om belangrike sakegesprekke te voer.

LEAD:Wat maak ‘n goeie vroulike leier?

Eva: Na my mening is dit belangrik om nie tussen geslagte te onderskei nie. Uiteindelik is dit belangrik om hartstogtelik te wees oor dinge, ander in staat te stel en vertroue in u eie vermoëns te hê. Dit is belangrik vir huidige en toekomstige leiers om ‘n inklusiewe werksomgewing te verseker, sodat vroue en ander minderhede nie net ‘n kort tydjie in die onderneming bly nie, maar ook langertermyn daar kan bly.

LEAD: Watter raad sal u aan jong vroue gee oor hul loopbaan?

Eva: Moenie te veel nadink oor wat van ‘n jong vrou verwag word nie. Doen die dinge wat u geniet. Soek ‘n mentor wat in jou glo, wat jou advies kan gee en deure kan oopmaak.

LEI: Wie is u persoonlike rolmodel as vroulike leier?

Eva: Die vroulike bestuurders in ons portefeulje-ondernemings – Bozena van Gamee, Tammy van PicsArt.

LEI: Wat anders moet daar verander word vir vroue in leierskapsposisies?

eva: Vroue wat reeds leiersposisies beklee, is diegene met die sterkste persoonlikheid daar buite. Nou kry hulle die geleentheid om die talentpyplyn te beïnvloed, om ‘n mentaliteitsmentaliteit te vestig en mentorprogramme op te stel wat mans en vroue tegelyk bemagtig en ondersteunende ouerverlofbeleid bied.

LEIER: Wat beteken dit dat u by Forbes 30under30 is?

Eva: Dit is beslis ‘n eer om deel te wees van hierdie ambisieuse, inspirerende en energieke groep mense. Ek is seker dat ons in die toekoms van ongeveer drie en dertig alumni sal hoor.

U sal dalk ook belangstel in: Women in Tech: Die IT-industrie het meer vroue nodig

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui